Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`5^(x^2-8x+12)` = 1

Bármely szám (kivéve nulla) nulladik hatványa 1.

`x^2-8x+12` = 0

(x-6)(x-2) = 0

Szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1` = 6

`x_2` = 2

Ellenőrzés!
0