Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

•FIZIKA FELADAT•

Főoldal » Középiskola » Fizika
411
Sziasztok valaki meg tudná ezt nekem oldani?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

r = 3 m

m = 40 kg

Ha 3 kört tesz meg, 15 s alatt, akkor

1 kört megtesz `15/3` = 5 s alatt

T = 5 s

n = `1/T` = 0,2 `1/s`

b,

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*0.2` = 1,257 `1/s`

v = `omega*r` = `1.257*3` = 3,77 `m/s`

c,

Ha 5 s alatt tesz meg egy kört, akkor

1,5 s alatt, `1.5/5` = 0,3 kört tesz meg, annak a hossza:

l = `0.3*(2*r*pi)` = 5,655 m

A szögelfordulás:

0,3 kör felel meg `0.3*360°` = 108°.


d,

`a_(cp)` = `omega^2*r` = `1.257^2*3` = 4,737 `m/s^2`

`F_(cp)` = `m*a_(cp)` = `40*4.737` = 189,5 N

`F_g` = `m*g` = `40*10` = 400 N

`F_e` = `F_g-F_(cp)` = 400-189,5` = 210,5 N
0