Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Egy téglalap átlója 23,60 cm, az átlók hajlásszöge 35fok 30'. Mekkorák a téglalap ismeretlen oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átlók által keletkezik 4 db egybevágó, egyenlőszárú háromszög.

Az átlók felezik egymást, tehát a háromszög szára `23.6/2` = 11,8 cm.

A szögek 35,5°5 és 180-35.5 = 144,5°

A kérdéses derékszögű háromszögekben a szögek `alpha` = `35.5/2` = 17,75° és `90-17.75` = 72,25°.

a = `c*sinalpha` = `23.6*sin17.75` = 7,195 cm

b = `c*cosalpha` = `23,6*cos17.75` = 22,477 cm
0