Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Coulomb törvény

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Két csillag tömege 8*10^30 kg illetve 24*10^30 kg, a két csillag távolsága 400 Petaméter. Mekkora erővel hat egymásra a két csillag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1` = `8*10^(30)` kg

`m_2` = `24*10^(30)` kg

r = 400 Pm = `4*10^(17)` m


F = `G*(m_1*m_2)/r^2` = `6.67*10^(-11)*(8*10^(30)*24*10^(30))/(4*10^(17))^2` = `8*10^(16)` N
0