Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

I. `x^2-2y=2`

II. x+3y = 5

II. x = 5-3y

I. `(5-3y)^2-2y=2`

`25-30y+9y^2-2y=2`

`9y^2-32y+23` = 0

`y_(1,2)` = `(32 pm root()(32^2-4*9*23))/(2*9)` = `(32pm14)/18`

`y_1` = `23/9`

II. `x+3*23/9 = 5`

`x+23/3=15/3`

`x_1 = -8/3`


`y_2` = 1

II. `x+3=5`

`x_2` = 2

Megoldások: `(-8/3;23/9)` és (2;1).

Ellenőrzés!
0