Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Mekkora a tömege 20000 köbméter Hidrogénnek 20 fokon, 200 bar nyomás alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`p*V=n*R*T` = `m/M*R*T`

p = 200 bar = `2*10^7` Pa

V = `2*10^4` `m^3`

M = 0,002 `(kg)/(mol)`

R = 8,314 `J/(mol*K)`

T = 20 °C = 293 K

m = `(p*M*V)/(R*T)` = `(2*10^7*0.002*2*10^4)/(8.314*293)` = `3,284*10^5` kg = 328,4 tonna.
0