Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls help

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Valaki leveztné nekem, előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `vec(A A_1)`-t felíarhatod `vec(A_1)-vec(A)` módon is. És így tovább.

Ezek alapján:

`vec(A A_1)+vec(BB_1)+vec(C C_1)+vec(DD_1)` = `vec(A_1)-vec(A)+vec(B_1)-vec(B)+vec(C_1)-vec(C)+vec(D_1)-vec(D)` =

kicsit átrendezve a tagokat

= `ubrace(vec(C_1)-vec(A))_(vec(AC_1))+ubrace(vec(D_1)-vec(B))_(vec(BD_1))+ubrace(vec(A_1)-vec(C))_(vec(CA_1))+ubrace(vec(B_1)-vec(D))_(vec(DB_1))` = `vec(AC_1)+vec(BD_1)+vec(CA_1)+vec(DB_1)`.
0