Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
Valaki tudna segíteni ? SOS
Csak az a,b kell!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) feladat: Az autó 1 másodperc alatt 22,5 m-et tesz meg, vagyis 1 másodperc alatt megy 22,5 métert. Szóval, ha megtartja ezt a sebességet hány kilométert tesz meg 1 óra alatt.

Először az 1 órát át kell váltani másodpercbe (60 perc), vagyis 60 sorozva 60 az 3600 másodperc.

1 másodperc - 22,5 m
3600 másodpercre úgy fogod kiszámolni, hogy megszorzod a 3600-at a 22,5 méterrel, így fogod megkapni az egy óra alatt megtett utat méterben: 81000 méter, de a feladat kilométerben kéri, így ezt is át kell váltani.

Ha 1000 méter = 1 kilométer akkor
81000 méter = 81 km

Válasz: Ugyanazzal a sebességgel egy óra alatt 81 km-t tesz meg.

b) feladat: egy óra alatt 126 km-t tesz meg, akkor hány méter lesz 1 másodperc alatt

mind a két értéket átváltjuk arra, amit a feladat kér:
1 óra (60 perc) = 3600 másodperc (mert 1 perc 60 másodperc)
126 km = 126000 méter (mert 1 km az 1000 méter)

és nincs más dolgod, mint elosztani a 126000 métert 3600 másodperccel

126000 : 3600 = 35 m!!

Válasz tehát: Ugyanakkora sebességgel 35 métert tesz meg 1 másodperc alatt.


remélem segítettem!!

1