Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
788
Trapéz egyik alapja 9 cm, a középvonala 16 cm. Mekkora a másik alapja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz középvonala az alapok számtani közepe:

k = `(a+c)/2`

c = 2k-a = `2*16-9` = 32-9 = 23 cm
0