Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls help

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Sziasztok, nem csak a megoldás kéne hanem inkabb a magyarázat hozzá hogy hogyan kéne. Előre is köszi a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

Próbáld felírni azt, hogy mit jelent az ha A ból elmész C1-be, milyen művelet van a kettő között. (az összes többinél is ugyanígy tegyél)
Utána pedig megtudod oldani az egyenletet.

Gondolod le is vezetem.
Módosítva: 4 éve
1

Szóval,

AB vektornál úgy jutsz el a ból be-be, hogy a végpontból kivonod a kezdő pontot, tehát AB=B-A.

Most ezt a "definíciót használva erre az esetre:

AA(1)=A1-A
BB(1)=B1-B
.
.
.
ezt így az összesnél eljátszod, és behelyettesíted őket, most nézd meg a csatolt képet, ezt kell kapnod behelyettesítés után.

Ha pedig megnézed, akkor láthatod, hogy ennek az egyenletnek a vége az hogy 0=0, tehát egy azonosságra jutunk, ami minden esetben igaz lesz, ez a végső válasz, ezzel be van bizonyítva a feltevés.

Ha esetleg van még kérdésed, nyugodtan írj!
0

0