Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség fizika! 9. évfolyam

Főoldal » Középiskola » Fizika
427
Egy játék mozdony az 1,2 m sugarú körpálya (3/4)-ét 6 másodperc alatt teszi meg.
Mennyi utat tesz meg? Mekkora az elmozdulás? Mekkora a sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Az út a körpálya `3/4`-e, vagyis

s = `(2*r*pi)*(3/4)` = `(3*r*pi)/2` = `(3*1.2*3.14)/2` = 5,655 m

Az elmozdulás egy olyan egyenlő szárú derékszögú háromszögnek az átfogója, aminek a befogója 1,2 m.

d = `root()(2*1.2^2)` `approx` 1,7 m

A sebességet az út (5,655 m) és az idő (6 s) hányadosából megtudod.

v = `s/t` = `5.655/6` = 0,942 `m/s`.
Módosítva: 4 éve
0