Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan | 7. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
CDE háromszögben C (szög) 90°, DC=4cm, CE=12cm, ED=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel:

`ED` = `root()((DC)^2+(CE)^2)` = `root()(4^2+12^2)` = `root()(16+144)` = `root()(160)` = 12,65 cm
0