Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan | 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
Az ABC derékszögű háromszögben, A (szög) 90°, AC=6cm, cosC (szög)=2/3

Számítsd ki :
a) a háromszög oldalainak hosszát;
b) a B szög szinuszát és tangensét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`cosbeta` = `(AC)/(BC)`

BC = `(AC)/(cosbeta)` = `(6/(2/3))` = 9 cm

`AB` = `root()((BC)^2-(AC)^2)` = `root()(9^2-6^2)` = `root()(81-36)` = `root()(45)` = `3*root()(5)` cm (6,71 cm)

b,

`cosbeta` = `2/3` = `singamma`

`tangamma` = `(AC)/(AB)` = `6/6.71`= 0,894
0