Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SoS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
539
Gondoltam egy számra. A számhoz hozzaadva a kétszeresét, az így kapott összegből kívánva a számmal 8 cal kisebb számot, és az eredményt előszava kettővel 27 et kaptam. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlettel felírva:

`((x+2x)-(x-8))/2` = 27

`(2x+8)/2` = 27

2x+8 = 54

2x = 46

`x=23`

Gondoltam 23-ra. Hozzáadva a kétszeresét (46-ot), ez eddig 69. Ebból ki kell vonni 23-8 = 15-öt. 69-15 = 54. Ezt osztva kettővel `54/2` = 27-et kapunk.
0