Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenlet egyik gyöke 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Az egyenlet egyik gyöke: 3
5x²-19x+k=0
Hogyan lehetne ezt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pl:

`(x-3)(5x-b)` = `5x^2-19x+k`

`5x^2-15x-bx+3b` = `5x^2-19x+k`

15+b = 19 `rightarrow` b = 4

3b = k `rightarrow` k = 12

0