Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két ismeretlenes

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 4x-3y = -27 /*5

II. 5x+7y = 20 /*4

I. 20x-15y = -135

II. 20x+28y = 80

II. - I. :

43y = 215

y = `215/43` = 5

I. : `4x-3*5` = -27

`4x-15=-27`

4x = -12

x = -3

Megoldás: x = -3; y = 5

Ellenőrzés!
0