Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtkitevőjű hatvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`0.04^(-2.5)` = `(4/100)^(-5/2)` = `root()(100/4)^(5)` = `root()(25)^5` = `5^5` = 3125

`(4/49)^(-5/2)` = `(49/4)^(5/2)` = `((7/2)^2)^(5/2)` = `(7/2)^(2*5/2)` = `(7/2)^5` = 525,21875

`(27/8)^(-5/3)` = `((3/2)^3)^(-5/3)` = `(3/2)^(-5)` = `(2/3)^5` `approx` 0,1317
0