Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtkitevőjű hatvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`0.25^(-1.5)`

0,25 = `1/4`

-1.5 = `-3/2`

`(1/4)^(-3/2)` = `((1/2)^2)^(-3/2)` = `(1/2)^(2*(-3)/2)` = `(1/2)^(-3)` = `2^3` = 8


`0.125^(-5/3)`

0,125 = `1/8`

`(1/8)^(-5/3)` = `((1/2)^3)^(-5/3)` = `(1/2)^(3*(-5)/3)` = `(1/2)^(-5)` = `2^5` = 32
0