Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
20. a, b, c es 21. a, ha lehetne köszi :))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`2^3*2^2` = `2^5` = 32

`2^4*2^1` = `2^5` = 32

`3^2*3^4` = `3^6` = 729

`5*5^4` = `5^5` = 3 125

`6^2*6^2` = `6^4` = 1 296

`10^2*10^4` = `10^6` = 1 000 000

`10*10^6*10^2` = `10^(1+6+2)` = `10^9` = 100 000 000

b,

`0.1^3*0.1^1` = `0.1^4` = 0,0001

`0.1^2*0.1*0.1^3` = `0.1^6` = 0,00001

`0.5^2*ubrace(0.5^0)_1` = `0.5^2` = 0,25

`0.2^2*0.2^2*0.2^2` = `0.2^6` = 0,000064

c,

`(-3)^2*(-3)^4` = `(-3)^6` = 729

`(-2)^3*(-2)^3` = `(-2)^6` = 64

`(-1)^4*(-1)^5` = `(-1)^9` = -1

`(-5)^2*(-5)` = `(-5)^3` = -125

`(-10)^3*(-10)^4` = `(-10)^7` = - 10 000 000


21,

a,

`3^4/3^2` = `3^2` = 9

`5^5/5^4` = `5^1` = 5

`2^4/2^4` = `2^0` = 1

`6^4/6^3` = `6^1` = 6

`7^2/7^0` = `7^2` = 49

`2^5/2^0` = `2^5` = 32

`10^6/10^2` = `10^4` = 10 000

`10^(10)/10` = `10^9` = 1 000 000 000
1