Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1128
Írja fel tízes számrendszerben az következő kettes számrendszerbeli számot! 100110↓2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`100110_2` = `0*2^0+1*2^1+1*2^2+0*2^3+0*2^4+1*2^5` = `0+2+4+0+0+32` = 38

(hátulról kell kezdeni a szorozgatásokat)
0