Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
693
A bekarikázott feladatok megoldásait szeretném. Koszonom :)
12/2., 13/2., 14/a, 15/a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pontosan mi okozza a problémát? A függvényeket tudod ábrázolni?
0

http://www.wolframalpha.com/input/?i=abs((1%2F2)*x-2)%3D(7%2F4)*x-3
http://www.wolframalpha.com/input/?i=abs((-1%2F3)*x%2B2)%3D(7%2F3)*x-6
http://www.wolframalpha.com/input/?i=abs(x%2B2)%3Dsqrt(-x)

Az utolsónál y=valami alakra kell rendezni az egyenleteket, és a jobb oldalt lehet ábrázolni:
y=x-2
y=x/2
A kettő együtt: http://www.wolframalpha.com/input/?i=x-2%3Dx%2F2
Ezzel x-et megkapod, y értékét úgy kapod, hogy a metszéspontból vízszintest húzol, és ahol metszi az y-tengelyet, az lesz y értéke, ami itt y=2.
0