Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

`(x^2-25)/(x^2+10x+25)` = `(cancel((x+5))(x-5))/(cancel((x+5))(x+5))` = `(x-5)/(x+5)`

3,

összekötjük mind a 6 pontot mind a 6 ponttal. 1 pontból 5 ponthoz tudunk élt húzni, a következőből már csak négyet, aztán hármat, kettőt, egyet. `5+4+3+2+1` = 15 éle van a 6 pontú teljes gráfnak.

4,

A kör sugarát kiszámoljuk a két pont távolságának a feléből.

`r=root()((7-(-5))^2+((8-(-10))^2))/2` = `(root()(12^2+18^2))/2` = `(root()(468))/2` = `root()(117)`

A kör középpontja az AB szakasz felezőpontja.

`x_O` = `(x_B-x_A)/2` = `(-5+7)/2` = 1

`y_O` = `(y_B+y_A)/2` = `(8-10)/2` = -1

A kör egyenlete tehát:

`(x-1)^2+(y+1)^2=117`
0