Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
806
Ervin a tengerparton kavicsokat gyüjtöget. Első nap 7szép kavicsot talált, majd minden nap az elöző naphoz képest 2-vel többet. A hetedik napon mennyi idő tölt keresgéléssel,ha 1-1 szép kavics megtalálása átlagosan 8 percet vesz igénybe? Válaszát órában adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
első nap: 7 db. kavics
utolsó nap: első nap kavicsainak száma + 7 napnyi plusz 2 kavics, vagyis ---> 7+7x2=7+14=21 db. kavics

1 db. kavics megtalálása 8 perc ---> 21 db. kavics megtalálása 21x8 perc=168 perc

1 óra = 60 perc ---> 168 perc/60= 2 óra és 28 perc
0

`a_1` = 7

d = 2

`a_7` = `a_1+6*d` = `7+6*2` = 19 kavicsot talál a hetedik napon.

`19*8` = 152 percet tölt el szép kavics keresgéléssel a hetedik napon. (Ez órában `2.5dot(3)`).
0