Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
545
Egy 9 fős útépítő társaság bemegy az ABC-be sört venni. Hányféleképp vehetnek sört, ha
a) 4 féle sör közül lehet választani?
b) 17 féle sör közül lehet választani és megbeszélték, hogy mindenki más félét fog választani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, statisztika, egyetem, Középiskola
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mindkettő variáció

a, Az első ismétléses, mint a totó, mintha mindenki tippelne egy sört. 4 közül választanak 9-en, ismételhetően,

`4^9` = 262 144

b, Ez ismétlés nélküli variáció lesz, az első választhat 17-ből, a második 16-ből stb. `17*16*...*10*9`

`V_17^(9)` = `(17!)/((17-9)!)` = 8 821 612 800
1