Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Statisztikai jellemzés: 3 3 4 4 5 5 2 1 ennek a feladatnak a kidolgozása.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
- Átlag: összeadod és elosztod a darabszámmal: `(3+3+4+4+5+5+2+1)/8` = `27/8` = 3,375

- Módusz: legtöbbet szereplő elem, ez a 3, 4 és 5; nem lehet egyértelműen eldönteni.

- Medián: sorbarakva a középső, 1,2,3,3,4,4,5,5: a középső kettő 3 és 4; a medián: 3,5.

- Terjedelem: legnagyobb-legkisebb = 5-1 = 4


1