Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két pozitív szám különbsége 15, hányadosa 13/3

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Két pozitív szám különbsége 15, hányadosa 13/3. Mekkora a két szám összege?

26
24
22
28
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen egyismeretlenes:

A két szám x és x+15.

A felírható egyenlet:

`(x+15)/x=13/3`

3(x+15) = 13x

3x+45 = 13x

45 = 10x

x = 4,5

A két szám összege: x+(x+15) = 2x+15 = `2*4.5+15` = 9+15 = 24
0