Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keletkeznek az egyenlő szárú háromszögek, melynek a szárai a sugár hossza, az alapja pedig a metszet átmérője.

A háromszög alaphoz tartozó magasságát kesessük.

m = `root()(r^2-(a/2)^2`

Mindegyik esetben így tudod kiszámolni.

a,

m = `root()(12.8^2-(10.2/2)^2)` = 11,74 cm

b,

m = `root()(12.8^2-(12.8/2)^2)` = 11,08 cm

c,

m = `root()(12.8^2-(21.7/2)^2)` = 6,79 cm

d,

m = `root()(12.8^2-(25.6/2)^2)` = 0 cm (átmegy a gömb középponján)
0