Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4. feladat
a, (68+142)×(-4) = 210×(-4) = -840
b, [(-6)×(+14)]-[(+4)×(-32)] = -84-(-128) = -84+128 = 44
c, (-24)×(-6+52+280) = (-24)×326 = -7824

5. feladat
a, (251-315+237)×(+4) = 137×4 = 548
b, (-540+152)×(-6) = -388×(-6) = 2328
c, [6×(-42+21-(-21))]×(-17) = (6×0)×(-17) = 0×(-17) = 0

6. feladat
456-268+554-732= 1010-268-732 = 1010-1000 = 10
1285+521+2479+1715 = 3000+521+2479 = 3000+3000 = 6000
5632+4287+1368+2713 = 7000+4287+2713 = 7000+7000 =14000
-1028+3470-972+4530 = -2000+3470+4530 = -2000+8000 = 6000
1897-4315-1685+2103 =4000-4315-1685 = 4000-6000 = -2000

Növekvő sorrendben az eredmények: -2000<10<6000<14000
0