Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szoveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1380
Egy versenyen az iskola tanulóinak 20%-a indult. Az indulók két feladatot kaptak. Az első versenyzők 60%-a, a másodikat 65%-a oldotta meg. Minden induló legalább egy feladatot megoldott. Csak a másodikat 80-an oldották meg. Hányan jár az iskolába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x tanuló. 0,2x tanuló versenyzett. `0.2*0.6*x=0,12x` tanuló oldotta meg az első feladatot, `0.2*0.65*x = 0,13x` tanuló oldotta meg a második feladatot. Ez összesen 0,12x+0,13x = 0,25x tanuló.

0,25x-0,2x = 0,05x tanuló oldotta meg mindkét feladatot. Akkor a másodikat 0,13x-0,05x = 0,08x tanuló oldotta meg.

0,08x = 80

x = `80/0.08` = 1000

1000 fő jár az iskolába.
-1