Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög egyenlőtlenség keresés, amit nem lehet megszerkeszteni.

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Sziasztok. Azt a feladatot kaptuk matek órán, hogy egy olyan esetet kell keresni, amikor a háromszög nem megszerkeszthető, az alábbi példákat követve:

| a - b | < c < a + b
| a - c | < b < a + c
| b - c | < a < b + c

Azt mondta a tanárnő, nagyon kevés olyan háromszög van, amit nem tudunk megszerkeszteni, és ezt kell megkeresünk, ábrázolnunk, és utánajárnunk. Segitenétek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Válassz ki két számot. (mondjuk 6 és 4 cm a háromszög két oldala). a = 6 cm; b = 4 cm

Ez alapján a harmadik oldal nem lehet kisebb `|6-4|`=2 cm-nél és

nem lehet nagyobb 6+4 =10 cm-nél.

Tehát: 2 cm `lt` c `lt` 10 cm.

Ha a c oldat 2 cm-nél kisebbnek vagy 10 cm-nél nagyobbnak választod, akkor a háromszög nem szerkeszthető.
0