Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK HÁZI FONTOS KÖSZÖNÖM

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
5 házaspár leül egy padra. Hány fajta sorrend lehetséges,ha a házastársak egymás mellett ülnek? Köszönöm előre is
Csatolom meddig jutottam
Ha valaki érti ekrem részletesen írja le! Köszönöm nagyon várom a megoldást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egynek tekintjük a házaspárt, akkor `5*4*3*2*1` = 5! = 120 lehetőség van.

A férfiak és a nők felcserélhetők, tehát mindegyik párcserével duplázódik a lehetőség, ezért az összes lehetőség:

`2*2*2*2*2*5!` = `2^5*5!` = `32*120` = 3840-féleképpen foglalhatnak helyet.
0