Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

22 g CO2-ból hány g szénsav állítható elő?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1329
CO2 + H2O =H2CO3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A szén dioxid moláris tömege: 44 g /mol
Mivel 22g CO2-t használtunk fel, 22/44 = 0.5 mol
0.5 mol CO2-ből 0.5 mol szénsav keletkezik.

Szénsav moláris tömege: 62 g / mol
Nekünk 0.5 mol van, így 0.5 * 62 = 31 gramm szénsav keletkezik
1