Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2-es számrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
110100101+1011001110 =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanúgy kell összeadni, mint a tizesnél: 0+1 = 1; 1+0 = 1; 0+0 = 0; 1+1 = 0 és maradt az 1. Ha átvittél 1-et és még van 1+1, akkor az 1 és maradt az 1.

_0110100101+
_1011001110
_________________
10001110011

Leellenőrizheted tizesben:

`110100101_2` = `1+4+32+128+256` = 421

`1011001110_2` = `2+4+8+64+128+512` = 718

`10001110011_2` = `1+2+16+32+64+1024` = 1139

_421
+718
_____
1139
0