Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2-es számrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
956
101101 hogyan váltok át 10-es számtendszerbe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha ez kettes számrendszerben van, akkor:

`101101` = `1*2^0+0*2^1+1*2^2+1*2^3+0*2^4+1*2^5` = `1*1+0*2+1*4+1*8+0*16+1*32` =

= `1+4+8+32` = 45

A végéről kell kezdeni.
0