Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek köszönő.

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5,

a,

Az egyik szám x, a másik szám 180-x. Ekkor:

`x/(180-x)` = `2/3`

3x = 2(180-x)

3x = 360-2x

5x = 360

x = `360/5` = 72

Az egyik szám b=72, a másik szám a = 180-72 = 108.

b,

Az egyik szám y, a másik szám y-9. Ekkor:

I. `y/(y-9)` = `4/3`

3y = 4(y-9)

3y = 4y-36

y = 36

Az egyik szám a = 36; a másik szám b = 36-9 = 27.

6,

a,

1 cm felel meg 360 000 cm-nek, ami 3600 m = 3,6 km

3 cm megfelel `3*3.6` = 10,8 km-nek.

b,

1 cm felel meg 240 000 cm-nek, ami 2400 m = 2,4 km

Hány cm felel meg 4,8 km-nek:

x = `4.8/2.4` = 2 cm lesz a térképen.

c,

5,5 cm felel meg, 36,3 km-nek, ami 36300 m = 3 630 000

1 cm megfelel `1/5.5*3630000` = 660 000 cm-nek.

A térkép léptéke 1:660 000.

7,

Van összesen 5+16+19 = 40 db golyó.

a,

40 golyóból 5 piros, a valószínűség:

`P_("piros")` = `5/40` = `1/8` ~ `100/8`% = 12,5 %

b,

40 golyóból 16 fehér, a valószínűség:

`P_(fehér")` = `16/40` = `4/10` = 0,4 ~ `(4*100)/10` % = 40 %

c,

40 golyóból 19 fekete, a valószínűség?

`P_("fekete")` = `19/40` = `19/40` = 0,475 ~ `0.475*100` = 47,5 %

d,

40 golyóból 5+16=21 piros vagy fehér, a valószínűség:

`P_("piros vagy fehér")` = `21/40` = 0,525 ~ `0.525*100` = 52,5 %

e,

40 golyóból 5+19=24 piros vagy fekete, a valószínűség:

`P_("piros vagy fekete")` = `24/40` = `3/5` = 0,6 ~ `0.6*100` = 60 %
0