Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányok és aranyparok

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Segitsegetkerek köszönöm szépen eloreis.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

306000 mm = 3060 dm

`1260/3060` = `(cancel(2)*cancel(2)*cancel(3)*cancel(3)*cancel(5)*7)/(cancel(2)*cancel(2)*cancel(3)*cancel(3)*cancel(5)*17)` = `7/17`

b,

1,2 dag = 1,2 dkg = 12 g

0,27 hg = 27 g

`12/27` = `(2*2*cancel(3))/(3*3*cancel(3))` = `4/9`

c,

7000 `dm^2` = 70 `m^2`

0,00009 `km^2` = 90 `m^2`

`70/90` = `7/9`

d,

390 000 000 000 `mm^3` = 390 000 000 `cm^3` = 390 000 `dm^3` = 390 `m^3`

286 000 000 `cm^3` = 286 000 `dm^3` = 286 `m^3`

`390/286` = `(cancel(2)*3*5*cancel(13))/(cancel(2)*11*cancel(13))` = `15/11`

e,

14°18' = 14,3°

24°42' = 24,7°

`14.3/24.7` = `143/247` = `(11*cancel(13))/(cancel(13)*19)` = `11/19`

f,

6 nap 12 óra = 144+12 = 156 óra

15 nap = 360 óra

`156/360` = `(cancel(2)*cancel(2)*cancel(3)*13)/(cancel(2)*cancel(2)*2*cancel(3)*3*5)` = `13/15`
0