Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
524
Sziasztok!
Egy tégla méretei a = 25 cm; b = 12 cm; c = 6 cm. A tégla anyagának sűrűsége 2,5 g/cm3
. Mekkora
nyomást fejt ki az alátámasztásra, ha legnagyobb lapján áll?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha a legnagyobb lapján áll, akkor

A = `a*b` = `0.25m*0.12m` = 0,03 `m^2`

V = `a*b*c` = `0.25m*0.12m*0.06m` = 0,0018 `m^3`

`rho` = 2,5 `g/(cm^3)` = 2500 `(kg)/m^3`

m = `rho*V` = `0.0018m^3*2500(kg)/m^3` = 4,5 kg

F = `m*g` = `4.5*10` = 45 N

p = `F/A` = `(45N)/(0.03m^2)` = 1500 Pa
0