Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
644
Sziasztok!
A fafaragó a vésőt 75 N erővel nyomja a fába. Mekkora a véső éle alatt a nyomás, ha az 2 cm széles és
0,05 mm vastag?
Valaki tud segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a = 2 cm = 0.02 m

b = 0.05 mm = `5*10^(-5)` m

A = `a*b` = `0.02*5*10^(-5)` = `10^(-6)` `m^2`

F = 75 N

p = `F/A` = `75/(10^(-6))` = 75 000 000 Pa = 75 MPa
0