Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztály matek 15.o/B5 képet csatolóm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Pls valaki help az c-t meg a d-t nem értem 5.st kaphatnék érte szóval jo lenne ha valaki segiteni<33
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2


Akkor boncolgassuk szét az egészet.

a, Azt már jól megfejtetted, hogy `240*0.05` = 12 tanuló jár mindháromra.

b,

30-12 = 18 jár diákkörre és zeneiskolába (a harmadikra nem)

36-12 = 24 diák jár diákkörre és sportkörre (a harmadikra nem)

18-12 = 6 diák jár sportkörre és zeneiskolába (a harmadikra nem)

Legalább kettőre jár 18+24+6+12 = 60 fő

c,

Innen ha felrajzolod a halmazdiagramot, akkor látni fogod, hogy ki van kivel.

Az a, feladat száma jön középre, a b, feladat számai a két közös részekbe.

A maradékokat be tudod írni:

66-(18+6+12) = 30 fő jár csak zeneiskolába.

66+12-(24+6+12) = 36 fő csak sportkörre.

Már csak egy maradt ki, akik diákkörtagok. Azt a sok számot ki kell vonni a 156-ból.

156-(12+18+24+6+30+36) = 30 fő csak diákkör tag.

Egyféle foglalkozásra jár: 30+36+30 = 96 fő.

240-nek a 96 fő a `96/240*100` = 40 %-a.

d,

Diákkörös van 18+24+12+30 = 84 fő

240-nek a 84 fő a `84/240*100` = 35 %-a.

Rajzold le a diagramot, közben meg fogod érteni.
0

Csatoltam képet.
0