Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
455
Sziasztok!
Az 5 literes fazék tele van szárazbabbal. A fazék aljára ható nyomás 1000 Pa. 1 m3
térfogatú bab súlya
7500 N. Mekkora a fazék alapterülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1 `m^3` (1000 `dm^3`) bab súlya 7500 N, akkor

5 `dm^3` bab súlya `5/1000*7500` = 37,5 N

F = 37,5 N

p = 1000 Pa

A = `F/p` = `(37.5N)/(1000Pa)` = 0,0375 `m^2` = 3,75 `dm^2`.
0