Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
445
Sziasztok!
A folyó jege csak 30 kPa nyomást bír el. Legfeljebb mekkora súlyú ember mehet a jégre, ha lépéskor a
legkisebb talpfelülete 150 cm2?
Valaki tud segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p = 30 kPa = 30000 Pa

A = 150 `cm^2` = 1,5 `dm^2` = 0,015 `m^2`

F = `p*A` = `30000*0.015` = 450 N

m = `F/g` = `450/10` = 45 kg

Legfeljebb 45 kg tömegű (450 N súlyú) ember léphet a jégre.
0