Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
383
Sziasztok!
Mekkora legyen a 24.000 N súlyú esztergagép talpfelülete, ha a padlózaton a legnagyobb nyomás 800 Pa
lehet?
valaki tud segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A = `F/p` = `24000/800` = 30 `m^2`

Ennél nagyobb legyen a felület. A felület növelésével a nyomás csökken.
1