Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
391
Sziasztok!
Egy teherautó megrakottan 4500 kg tömegű. A kerekeinek a talajra kifejtett nyomása 900 kPa. Számítsd ki
a kerekeinek a talajjal érintkező felületét!
Valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m = 4500 kg

F = `m*g` = `4500kg*10 m/s^2` = 45000 N

p = 900 kPa = 900 000 Pa

A = `F/p` = `(45000N)/(900000Pa)` = 0,05 `m^2` = 5 `dm^2`
0