Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1039
Sziasztok!
A traktor lánctalpainak talajjal érintkező együttes felülete 1,5 m2
. Mekkora a talajra kifejtett nyomás, ha a
traktor tömege 6 t?
valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m = 6 t = 6000 kg

F = `m*g` = `6000kg*10m/s^2` = 60 000 N

A = 1,5 `m^2`

p = `F/A` = `(60000N)/(1.5m^2)` = 40 000 Pa = 40 kPa
0