Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
335
Sziasztok!
Egy könyvszekrény súlya 800 N. A padlón 32.000 Pa a nyomás. Mekkora a lábak együttes talpfelülete?
Valaki tud segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A = `F/p` = `(800N)/(32000Pa)` = 0,025 `m^2` = 2,5 `dm^2` = 250 `cm^2`
0