Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
418
Sziasztok!
Mekkora a téglarakás súlya, ha a nyomás 35 kPa, és a nyomott felület 3 m2?
Valaki tud segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p = 35 kPa = 35000 Pa

F = `p*A` = `35000Pa*3m^2` = 105 000 N = 105 kN
0