Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika 7-8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
472
Sziasztok!
Mekkora nyomást fejt ki a jégre a korcsolyázó, ha súlya 560 N, a korcsolyaél pedig 0,0001 m2
-es?
valaki tudna segiteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A kérdés az, hogy a két korcsolyáé együtt vagy egyé és két lábon áll vagy egyen.

F = 560 N

A = 0,0001 `m^2`

p = `F/A` = `(560N)/(0.0001m^2)` = 5 600 000 Pa = 5,6 MPa

Ha kétszerannyi a felület, akkor kétszerannyival osztod és feleannyi lesz az eredmény (2,8 MPa).
0