Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
837
Egy rombusz átlóinak hossza 5,91 cm, illetve
8,34 cm .
a) Mekkorák a szögei?
b) Mekkorák az oldalai?
c) Mekkora a területe? ✅

A c) sikerült de a többi nem ment..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz átlói merőlegesen felezik egymást.

Ha megvan a derékszögű háromszög, akkor

`a` = `root()((e/2)^2+(f/2)^2)` = `root()((5.91/2)^2+(8.34/2)^2)` = 5,11 cm

T = `(e*f)/2` = `a*m_a` = `a^2*sinalpha`

`sinalpha` = `(e*f)/(2*a^2)` = `(5.91*8.34)/(2*5.11^2)` = 0,944

`alpha` = 70,7°.

A másik szög `180-70.7` = 109,3°.

A terület meg már megy.
0