Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
53 kg a dinnye, akkor a térfogata 53 `dm^3`.

A gömb térfogata:

`V = (4*r^3*pi)/3`

r = `root(3)((3*V)/(4*pi))` = `root(3)((3*53)/(4*3.14))` = 2,33 dm = 23,3 cm

A hasznos dinnye térfogata 23,3-2 = 21,3 cm = 2,13 dm

`V_h` = `(4*r_h^3*pi)/3` = `(4*2.13^3*3.14)/3` = 40,49 `dm^3`, aminek a tömege 40,49 kg.
0