Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek trapéz területe. csak az utolsó két sor kell légyszi segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
képet csatoltam. válaszod megoldásnak jelölöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területe:

`T=((a+c)*m)/2`

Ebből kifejezve a többi adatot:

`m=(2*T)/(a+c)`

`a=(2*T)/m-c`

`c=(2*T)/m-a`

Mértékegységeket át kell néhol váltani.

Ha negatív szám jön ki, akkor nincs megoldás.
0